Direktlänk till inlägg 9 juni 2009

Närmare trollen

Av Irre - 9 juni 2009 12:36

Jaha då var det dags för försök nr 2. Ni får här två närbilder...har satt dit mina läsglas för att ni skall få en hum om hur pass grov stammen är...och då är det ändå inte de grövsta stammarna som syns på dessa bilder.

Som texthjälp kan jag tala om att för 2 år sedan fick hyresvärden för sig att han skulle ansa det gröna som växte över muren. Det i sig förstår jag för vid stormarna Gudrun och Per så höll alltihopa på att rasa....och hade det gjort det så hade antagligen hela muren också följt med. Däremot så upptäckte jag till min fasa att de höll på att såga djupa hack i stammarna...de ville försöka att såga och hugga bort dem så muren blev "ren". Det var då jag bara skrek rakt ut!!!! STOPP STOPP...låt stammarna vara kvar!!!

Så jag har alltså tagit på mig att hela tiden ta bort det gröna som ständigt växer ut...och meningen är väl att jag i år skall försöka ta fram mer stam uppåt..så fler grenar visar sig. Som tur var så överlevde den fast den har en del väldigt djupa sågsår ... I dag är alla i huset glada att jag stoppade massakern och till vintern skall vi försöka belysa dessa stammar med någon form av trolskt sken.


Jag hoppas nu att ni gissar och försöker lösa gåtan...vad är detta för växt? 
ANNONS
 
Kaffebönan

Kaffebönan

9 juni 2009 20:19

Aha nu vet jag.. det är Ingefära:-)

http://caffepaus.blogg.se

 
irre

irre

9 juni 2009 21:45

näää det är det INTE ....:-) hur ser ingefära ut förresten?

http://allatider.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Irre - 11 juni 2009 17:39

Så blev det rätt svar från en av er...det blev Ingrid från Gotland och Stenstugu som svarade rätt. Det är bara att gratulera..eller hur? Svaret var alltså MURGRÖNA. Skickar med en bild där man tydligt ser de "vanliga" bladen...de vi vanligtvis ser på...

Av Irre - 10 juni 2009 11:20

OK...nu lägger jag upp 2 bilder till. Här kan ni se hur bladen ser ut när växten blommar och också se hur bären ser ut. Notera att de blad som förknippas med växten inte ser ut så här. De första åren ser bladen helt annorlunda ut och när de börjar se...

Av Irre - 9 juni 2009 16:44

Var bara tvungen att slänga in en redigerad bild som jag kallar Ögats reflektion Det var bara en slump att vårt hus kom med i mina läsglasögon:-) så det var jag ju bara tvungen attförsöka förtydliga lite Ha det gott/Irre ...

Av Irre - 8 juni 2009 20:56

Hej Så har jag då skaffat en kompletterande blogg till min hemsida. Här kommer jag lägga de foton som jag utav någon anledning inte vill ha på min ordinarie domän. Funderar fortfarande på om jag skall investera i ytterligare en domän så detta är ett ...

Presentation

Omröstning

Tar du med dig datorn på semesterresan?
 Ja
 Nej
 Kanske
 Åker inte på semester
 Har ingen egen dator

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fototider med Blogkeen
Följ Fototider med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se